• Meteorologii au emis miercuri o informare meteo de ploi abundente până sâmbătă, dar şi lapoviţă şi ninsoare în Oltenia, Muntenia, Transilvania şi Moldova.
  • O alertă Cod galben va intra în vigoare miercuri la ora 18.00 şi anunţă viscol la munte, în zece judeţe.

În perioada miercuri ora 14:00 – sâmbătă ora 10:00, vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării.

Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în sud-vest, precum şi în zonele montane şi submontane, unde se vor acumula peste 25…35 l/mp.

Vor predomina ploile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

La munte, pe tot parcursul intervalului, temporar va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, exceptând după-amiaza şi seara zilei de miercuri (06 ianuarie), când la altitudini mai mici de 1400 m, precipitaţiile vor fi mixte şi vor favoriza depunerile de polei.

Vântul va avea intensificări cu precădere în zonele montane, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…60 km/h.

Până la începutul săptămânii viitoare, temporar vor mai fi precipitaţii mai ales în jumătatea de sud a ţării şi la munte.

O alertă Cod galben intră în vigoare miercuri la ora 18:00 şi expiră joi la ora 10:00, anunţând ninsori însemnate cantitativ, intensificări ale vântului şi viscol în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali.

Caraş-Severin, Hunedoara, Gorj, Alba Vâlcea, Sibiu, Argeş, Braşov, Dâmboviţa şi Prahova.

În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent îndeosebi la altitudini de peste 1400 m, unde vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h şi va fi viscol ce va determina scăderea semnificativă a vizibilităţii.