• Am vești bune pentru tine! Vara adevărată vine de pe 8 iunie, te anunță meteorologii!
  • Până atunci, trebuie să mai înduri câteva zile cu vreme ploioasă și răcoroasă.
  • Vara se lasă așteptată. Vreme rece și ploi în toată țara timp de o săptămână

Ultima săptămână din luna mai se anunță a fi una ploiasă și rece. Temperaturile se păstrează sub media normală a acestei perioade. În județul Cluj grindina a făcut prăpăd, stratul de gheață măsoară 2 centimetri. La Vârful Omu a nins și s-a așternut un strat de 4 centimetri de zăpadă

Vara adevărată vine abia din 8 iunie, anunță meteorologii. Până atunci vremea va fi ploioasă și rece, cu temperaturi scăzute în toată țara.
A fost de ajuns doar 15 minute să plouă cu gheață în Câmpia Turzii din județul Cluj, ca să ai impresia că ești în toiul iernii. Stratul de gheață a măsurat aproape 2 centimetri, iar traficul în zonă a fost îngreunat.

Muntele îți oferă un peisaj de iarnă în plină primăvară. A nins toată nopatea la Vârful Omu, iar cabana de la 2.500 de metri altitudine este îmbrăcată în țurțuri de gheață. Dacă vrei să urci în drumeție trebuie să te echipezi cu haine de iarnă. Salvamontiștii te avertizează însă că trebuie să fii prudent pentru că există riscul să aluneci ușor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

PROGNOZA METEO PENTRU IUNIE

Săptămâna 1-8 iunie

Prima săptămână din iunie, perioada 1-8 iunie, este caracterizată de temperaturi medii uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. În privinţa precipitaţiilor estimate pentru această săptămână, acestea vor fi deficitare în regiunile vestice şi sud-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 8-15 iunie

În perioada 8 – 15 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Ploile vor fi excedentare, mai ales în regiunile nordice, centrale şi sudice. Meteorologii prognozează că în extremitatea de vest şi local în regiunile estice, cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 15-22 iunie

Perioada 15-22 iunie este caracterizată de valori termice în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.