ANM a emis prognoza pentru următoarele 4 săptămâni. Vreme mai rece decât normalul perioadei

Sursa Foto: Hepta
  • Temperaturile vor fi mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă.
  • Vremea se apropie de normal în noiembrie, anunță meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

11 – 18 octombrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-estice.

18 – 25 octombrie

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.

25 octombrie – 1 noiembrie

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

1 – 8 noiembrie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general deficitare în regiunile sudice, dar şi local excedentare în cele nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.