Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni. Vremea se răcește în toată țara

Termometru pus lângă un perete. Sursa Foto: HEPTA
  • Vremea se răcește în toată țara în următoarele 3 zile.
  • Temperaturile vor coborî la minime de 2 grade Celsius, anunță meteorologii în prognoza emisă pentru perioada 20 septembrie – 3 octombrie. La munte e posibil chiar să ningă.

Meteorologii au emis, luni, prognoza pentru perioada 20 septembrie – 3 octombrie.

Temperaturile în Banat

Vremea se va răci până în dimineața zilei de 23 septembrie și va deveni rece pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 14 și 18 grade, iar a minimelor între 5 și 9 grade Celsius. Va urma o încălzire treptată, ce va culmina în jurul datei de 28 septembrie, când media maximelor termice va fi de 23…25 de grade Celsius, iar a minimelor de 10…12 grade Celsius. În ultimele zile ale intervalului tendința va fi de răcorire ușoară. Perioade cu ploaie vor fi relativ puține, cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului și după data de 28 septembrie.

Vremea în Crișana

Între 20 şi 23 septembrie, vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 13 și 17 grade Celsius și a minimelor între 4 și 7 grade Celsius. Va urma o încălzire semnificativă, până în jurul datei de 28 septembrie, când media maximelor termice va ajunge să se situeze în jurul a 24 de grade Celsius, iar a minimelor va fi de 9…11 grade Celsius. În ultimele zile de prognoză tendința vremii va fi de ușoară răcorire. Vor fi intervale cu ploaie, cel mai probabil în jurul datelor de 20 și de 22 septembrie, precum și după data de 28 septembrie.

Meteo în Transilvania

Tendința de răcire a vremii se va menține până în jurul datei de 22 septembrie, când maximele termice vor fi în medie în jurul a 12 grade Celsius, iar media minimelor de 2…4 grade Celsius. Va urma o perioadă de încălzire, cu aproximativ 10 grade la valorile maxime și 5 grade Celsius la cele minime, până în data de 28 septembrie, apoi se va răcori ușor. Vor fi câteva intervale de timp cu ploaie, probabilitatea mai mare de apariție fiind în zilele de 20, 22, 24 septembrie, precum și după data de 27 septembrie.

Temperaturile în Maramureș

Vremea va fi rece până în dimineața zilei de 24 septembrie și se va caracteriza printr-o medie a temperaturilor maxime cuprinsă între 12 și 15 grade Celsius, iar a minimelor între 3 și 6 grade Celsius. Până spre mijlocul celei de a doua săptămâni valorile termice maxime vor crește cu aproximativ 8 grade Celsius, iar minimele cu 5…6 grade Celsius. În zilele care vor urma va fi posibilă o ușoară răcorire. Vor fi intervale cu ploaie, cel mai probabil în zilele de 22, 24 septembrie și începând cu data de 28 septembrie.

Temperaturile în Moldova

Media temperaturilor maxime va scădea până în data de 22 septembrie, când se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius, apoi va crește, astfel că la sfârșitul primei săptămâni și în primele zile ale celei de a doua săptămâni va atinge 20…21 de grade Celsius. În ultimele zile de prognoză va începe să scadă ușor și treptat. Media minimelor termice va coborî de la 8 grade Celsius în prima dimineață, până spre 5 grade Celsius în dimineața zilei de 24 septembrie. Ulterior va crește, astfel că în intervalul 25-29 septembrie va avea valori între 9 și 11 grade Celsius. Tendința pentru ultimele zile de prognoză este de ușoară răcorire. Vor fi intervale de timp cu ploaie, cu o probabilitate mai mare în zilele de 20, 22, 24 septembrie și din nou după data de 27 septembrie.

Vremea în Dobrogea

Vremea se va răci până în jurul datei de 23 septembrie, când media maximelor termice va fi de 15…16 grade Celsius, iar a minimelor de 8…9 grade Celsius. În următoarele 3 zile se va încălzi, astfel că, în medie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 23 de grade Celsius, iar minimele între 12 și 14 grade Celsius. În cea de a doua săptămână se va răcori treptat. Zilele cu ploaie vor fi puține, iar cel mai probabil vor apărea în jurul datelor de 20 și 22 septembrie și posibil după data de 27 septembrie.

Vremea în Muntenia

Vremea se va răci accentuat până în data de 22 septembrie, când media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 15 grade Celsius. Va urma o încălzire, care în zilele de 26 și de 27 septembrie se va concretiza prin maxime termice ce vor atinge în medie 23…35 de grade Celsius. În zilele care vor urma se va răcori. Minimele termice vor urma un scenariu asemănător, dar cele mai mici medii se vor atinge în diminețile zilelor de 23 și 24 septembrie, când vor fi de 6…7 grade, iar cele mai ridicate în jurul datei de 21 septembrie, când media se va situa în jurul valorii de 12 grade Celsius. Zilele cu ploaie vor fi puține, îndeosebi la începutul intervalului de prognoză și spre sfârșitul acestuia.

Temperaturile în Oltenia

Media temperaturilor maxime va fi în scădere accentuată, de la 24 de grade Celsius în prima zi, până la 16 grade Celsius în ziua de 22 septembrie. În zilele următoare se va încălzi, astfel că, în jurul datei de 27 septembrie, maximele termice vor atinge în medie 23…25 de grade Celsius. În ultimele zile de prognoză se va răcori. Media minimelor termice va scădea de la 11 grade Celsius în prima dimineață până la 6 grade în datele de 23 și 24 septembrie, apoi vor crește, iar între 27 și 29 septembrie se vor situa între 11 și 13 grade Celsius. Primele zile ale lunii octombrie vor fi cu medii în jurul a 9 grade Celsius. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în mare parte a intervalului de referinţă, șansele de ploaie fiind în creştere în primele și în ultimele zile de prognoză.

Vremea la munte

Vremea va fi rece până în data de 24 septembrie; media maximelor termice va fi cuprinsă între 4 și 10 grade Celsius, iar a minimelor între -2 și 3 grade Celsius. Va urma o încălzire de aproximativ 4…5 grade Celsius până în jurul datei de 28 septembrie, apoi nu vor mai fi variații termice semnificative. Pe alocuri vor fi precipitații aproape în fiecare zi. Va ploua, dar în prima săptămână, la altitudini în general de peste 1500, trecător vor fi posibile și ninsori slabe.