Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni: Când scăpăm de vremea caniculară

Un cuplu care se plimbă pe lângă o fântână în București, pe vreme de caniculă. ANM a emis o nouă prognoză a vremii. Foto: Mediafax / Andreea Alexandru
  • Conform Administrației Naționale de Meteorologie, finalul lunii iulie vine cu temperaturi mai ridicate decât cele normale.
  • După începutul lunii august, vremea devine normală pentru această perioadă a anului.
  • Precipitațiile vor fi deficitare în jumătatea estică a României, conform prognozei pe patru săptămâni transmisă de ANM.

Sfârșitul lunii iulie și începutul lunii august aduc temperaturi mai ridicate decât cele normale, apoi vremea devine normală pentru această perioadă a nului. Precipitațiile vor fi deficitare în jumătatea estică a țării, potrivit prognozei pe patru săptămâni transmise de meteorologi.

Prognoza ANM pentru perioada 19 – 26 iulie

Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, centrale și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza ANM pentru perioada 26 iulie – 2 august

Cu excepția regiunilor sud-estice, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea estică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza ANM pentru perioada 2 – 9 august

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza ANM pentru perioada 9 – 16 august

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.