Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni. Cum vor fi temperaturile în octombrie

Termometru pentru măsurarea temperaturii meteo.
  • ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.
  • Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă.

Săptămâna 4 – 11 octombrie

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, posibil uşor mai coborâte în extremitatea de est a ţării, iar regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea nord-vestică a ţării, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice. În rest va fi în general apropiat de regimul normal pentru acest interval.

Perioada 11 – 18 octombrie 2021

Estimările arată o temperatură medie a aerului la valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României şi cantităţi de precipitaţii, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 18 – 25 octombrie 2021

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, iar regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, dar cu posibilitatea unui uşor deficit local în sud-vestul ţării.

Ultima săptămână de prognoză, 25 octombrie – 1 noiembrie 2021

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile României, arată ANM.