• Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru astăzi, 9 august.
  • Află cum va fi vremea în toată țara, în capitală, la munte și la mare.

Cum va fi vremea azi în România

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a teritoriului, caniculară la amiază în regiunile sudice și izolat în rest, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic în sud-vestul, sudul și estul țării și izolat în centru.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate, mai ales în a doua parte a zilei și noaptea, în nord, în est și la munte, unde local vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, condiții de grindină și vijelii.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime se vor încadra între 27…28 de grade pe litoral și în nordul țării și 38 de grade în Oltenia și sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în estul Transilvaniei și 23 de grade pe litoral.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Noaptea, pe alocuri, va fi ceață, îndeosebi în depresiuni și în regiunile nordice și nord-estice.

Cum va fi vremea azi în București

Vremea va deveni caniculară la amiază și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 36 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

Cum va fi vremea azi la munte

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza și seara, când local se vor semnala averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în special în timpul ploilor. Temperaturile vor continua să crească ușor.

Cum va fi vremea azi la mare

Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat, în ușoară intensificare după-amiaza.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 30 de grade, iar cele minime vor fi de 20 ..23 de grade. Temperatura apei mării va avea valori de 23…25 de grade.