Prognoza meteo în Bucureşti: Temperaturile scad cu 6 grade Celsius

Imagine din Parcul Natural Vacaresti, miercuri, 22 aprilie 2020. Ziua Pamantului se sarbatoreste pe 22 aprilie din anul 1970, in urma unei intiative care si-a propus sa aduca in discutie protejarea mediului. In prezent, peste 190 de tari fac parte din reteaua care marcheaza aniversarea planetei, anul acesta fiind anulate evenimentele publice in urma intrarii in vigoare a Ordonantelor Militare privind circulatia persoanelor in timpul starii de urgenta si aplicarea masurilor de prevenire a raspandirii COVID-19. ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO. Sursa foto: ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO

Vremea va fi caniculară joi în Bucureşti, cu temperaturi de 36-37 de grade, dar seara vine furtuna, potrivit prognozei speciale pentru Bucureşti, emisă de ANM.

De joi până vineri dimineaţă, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Cerul va fi variabil, cu dezvoltări noroase convective mai ales în orele serii, când vor fi posibile vijelii puternice, cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale şi grindină.

Temperatura maximă va fi de 36…37 de grade, iar cea minimă de 19…20 de grade.

Începând de vineri dimineaţă până sâmbătă, valorile termice vor fi în scădere.

Temporar înnorările vor fi accentuate şi în cursul zilei vor fi posibile averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.