•  În perioada 1-29 iulie, temperaturile vor fi peste mediile normale, în special în regiunile sudice.
  • Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru prima săptămână din iulie.
  • Regimul pluviometric va fi deficitar, cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare.

 În perioada 1-29 iulie, temperaturile vor fi peste mediile normale, în special în regiunile sudice.

Săptămâna 1 – 8 iulie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile extracarpatice, dar mai ales în extremitatea de sud-est a ţării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cu excepţia extremităţii de sud-est a ţării, unde regimul pluviometric va fi deficitar, cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare, mai ales în zonele montane, centrale şi nordice.

Săptămâna 8 – 15 iulie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice. Cu excepţia extremităţii de est, de sud şi de sud-est a ţării, unde cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi deficitar, mai ales în zonele montane.

Recomandări

ISRAEL ȘI HAMAS ACCEPTĂ ACORDUL SUA
S-AU ÎNȚELES, NU SE POATE...ACUM
GHINION: RĂMÂI FĂRĂ PERMIS TREI ZILE
HAOSUL DE PE VALEA OLTULUI E PE DN 1
UNDE MERGI ÎN WEEKEND?
101K ELEVI PROMVEAZĂ LA BAC

Săptămâna 15 – 22 iulie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă uşor mai accentuată în cele sudice. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării.

Săptămâna 22 – 29 iulie

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citește și