Prognoza pe patru săptămâni. Meteorologii anunţă că va fi caniculă

canicula Foto: Profimedia
  • În perioada 13– 20 iunie, temperatura va fi în general apropiată de valorile normale pentru această săptămână.
  • De pe 20 până pe 27 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale.
  • În săptămâna 27 iunie– 4 iulie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că în următoarele săptămâni vremea va fi caldă în aproape toate regiunile României. De asemenea, vor fi puţine precipitaţii, au stabilit specialiştii.

În săptămâna 13– 20 iunie, temperatura va fi în general apropiată de valorile normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a ţării.

În săptămâna 20-27 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice şi la munte.

În săptămâna 27 iunie– 4 iulie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată ţara. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în sud-est şi la munte.

În săptămâna 4-11 iulie mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile vestice, nord- vestice şi centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.