• 31 de furtuni s-au abătut asupra Statelor Unite în acest sezon al uraganelor
  • 13 dintre ele au devenit uragane, 6 fiind uragane de categoriile 3, 4 și 5
  • Cifrele depășesc recordul din 2005, anul uraganului Katrina
  • Specialiștii consideră că schimbările climatice își spun cuvântul

2020 a fost un an obositor pentru meteorologii și climatologii din Statele Unite. Au analizat nu mai puțin de 31 de furtuni și le-au dat câte un nume. 13 din aceste furtuni au devenit uragane, la șase dintre ele viteza vântului a depășit 178 de kilometri pe oră.

Heather Waldman, meteorolog: „Într-un sezon obișnuit sunt 11 furtuni, dintre care 6 devin uragane, dar iată ce s-a întâmplat în acest sezon. Avem 31 de furtuni, din care 13 sunt uragane.”

A fost pentru a doua oară în istorie când cele 21 de nume alese pentru uragane s-au epuizat. Așa că s-a trecut la literele alfabetului grecesc. De altfel este al cincilea an consecutiv când numărul depășește media obișnuită de uragane. De la recordul stabilit în 2005, an în care uraganul Katrina a devastat sudul Statelor Unite. Și totul din cauza încălzirii globale, spune meteorologii și climatologii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Heather Waldman, meteorolog: „E clar că și schimbările climatice au ceva de spus cu privire la acest sezon al uraganelor.”

Matthew Rosencrans, climatolog: „Sunt semnale de schimbare a climei pe termen lung, pe care Administrația Oceanelor și Atmosferei le consideră responsabile pentru creșterea numărului.”