• Hidrologii au emis vineri avertizări Cod galben şi Cod portocaliu pe mai multe râuri din bazinele hidrografice.
  • Sunt vizate Tur, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Siret, Prut şi râurile din Dobrogea.

De vineri, de la ora 21.00, va intra în vigoare Codul Portocaliu pe râul Bistra (afluent al râului Timiş), în judeţul Caraş Severin, cu valabilitate până sâmbătă, la ora 9.00. Acesta este valabil şi în intervalul sâmbătă, ora 20.00 – duminică, ora 9.00 pe râurile din Dobrogea, în judeţele Constanţa şi Tulcea.

De asemenea, începând de vineri după-amiază, de la ora 16.00, până sâmbătă, la aceeaşi oră, va fi valabil Codul galben, pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Tur (judeţul Satu Mare), Bega (judeţul Timiş), Timiş, Bârzava, Moraviţa (judeţele: Caraş Severin şi Timiş), Caraş şi Nera (judeţul Caraş Severin).

Acelaşi cod intră în vigoare de sâmbătă, ora 6.00, până duminică, ora 18.00, pe râuri din bazinele hidrografice: Bârlad (judeţele: Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Prut (judeţele: Vaslui şi Galaţi), Siret (judeţul Galaţi) şi râurile din Dobrogea (judeţele: Constanţa şi Tulcea).

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţul Tulcea. În acest context, se pot depăşi cotele de apărare, ca urmare a scurgerilor importante pe versanţi, torenţi şi pâraie.

Totodată, există riscul generării viiturilor rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri.