• Noi avertizări Cod portocaliu și galben de caniculă, dar și furtuni și ploi torențiale, până miercuri, au fost emise pentru România.
  • Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 21 de grade.
  • Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului.

Noi avertizări Cod portocaliu și galben de caniculă, dar și furtuni și ploi torențiale, până miercuri, au fost emise pentru România.

Marți, 29 august, valul de căldură va persista în nord-vestul, sudul, estul și local în centrul țării. În nordul Crișanei, în vestul Maramureșului, Transilvaniei și al Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, nordul Munteniei și local în Dobrogea, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 21 de grade.

În sudul și estul Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei și partea continentală a județului Constanța este Cod portocaliu. Se vor înregistra temperaturi maxime de 37-39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 22 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Recomandări

CINE IA LOCUL LUI DRULĂ?
ZELENSKI CERE RACHETE CU RAZĂ LUNGĂ
MOLDOVA ȘI UCRAINA PORNESC SPRE UE
FOREVER YOUNG
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI ASSANGE?
ÎNCEP FILMĂRILE LA FREAKY FRIDAY

Un Cod galben anunță, în intervalul marți ora 10 – 16, vreme instabilă în sud-vestul țării. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Un alt Cod galben va fi în vigoare marți între orele 16 – 21, când în Crișana, estul Olteniei, vestul Maramureșului și al Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali, vremea va deveni treptat instabilă. Vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25-30 l/mp și izolat peste 35 l/mp.

O alertă Cod portocaliu emisă pentru același interval orar anunță, în Banat, jumătatea de vest a Olteniei și sud-vestul Transilvaniei, perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70-80 km/h), pe alocuri vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35-40 l/mp și izolat peste 50-60 l/mp.

De marți ora 21 până miercuri ora 12, este Cod galben în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Crișana, Muntenia și vestul Olteniei, de vreme instabilă. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55-65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25-30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

În cea mai mare parte a Olteniei, local în vestul Munteniei și Carpații Meridionali, va fi Cod portocaliu, cu perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, iar în primele ore ale intervalului și intensificări ale vântului (rafale în general de 70-80 km/h) și pe arii restrânse vijelii puternice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35-40 l/mp și izolat peste 50-60 l/mp.

Miercuri perioade cu instabilitate atmosferică accentuată vor fi mai ales în jumătatea de est a teritoriului.