• Mii de oameni au rămas fără curent electric din cauza furtunilor puternice care s-au abătut asupra Statelor Unite ale Americii.
  • În șase state au fost emise avertizări de avalanșă.
  • Zăpada a ajuns până la 137% din limitele normale pentru această perioadă.

Sudul Californiei este afectat de furtuni. Furtuni puternice s-au abătut asupra regiunilor vestice ale Statelor Unite, lăsând mii de oameni fără curent electric. Aproape 76 de centimetri de zăpadă s-au așternut în California în 24 de ore, până duminică dimineața, provocând închiderea drumurilor, inclusiv a unei porțiuni de 112 km de pe Interstate 80 în Nevada.

Avertizări de avalanșă sunt în vigoare în șase state. În weekend, sudul Californiei a fost afectat de furtuni, în urma cărora s-au rupt liniile electrice și au fost inundate străzile. Serviciul Național de Meteorologie (NWS) din Reno, Nevada, a declarat că furtunile de zăpadă vor continua să fie abundente până luni, iar meteorologii au avertizat că deplasările ar putea fi dificile în regiune timp de câteva zile.

Avertizările de avalanșă au intrat în vigoare duminică pentru regiuni din Nevada, Utah, Idaho, Montana, Colorado și California deoarece furtunile au dus la zone extinse de zăpadă instabilă. NWS a emis un avertisment de furtună de iarnă pentru zona extinsă a lacului Tahoe până marți.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Întreruperile de curent au afectat locuitorii din Washington, Oregon și alte zone, deși nordul Californiei a fost cel mai afectat. Power Outage US a raportat 56.000 de întreruperi de energie electrică în această țară în primele ore ale zilei de luni, ora locală, în special în comitatele de coastă din nord și în cele de la granița cu Nevada.

În Montana, NWS a avertizat că răcirea periculoasă a vântului ar putea provoca degerături pe pielea expusă în doar cinci minute. Răcirea vântului ar putea face ca temperaturile să fie de până la -48C.

Un beneficiu al furtunilor din California va fi refacerea stratului de zăpadă din Sierra. Acesta reprezintă aproximativ 30% din rezervele de apă dulce ale Californiei și se afla la niveluri periculos de scăzute după săptămâni de vreme uscată.

Departamentul de resurse de apă al statului a raportat în ajunul Crăciunului că stratul de zăpadă se situa între 114% și 137% din limitele normale, fiind așteptată mai multă zăpadă.