• Sute de copaci și stâlpi s-au prăbușit în urma vijeliei de vineri seara
  • Pe DN 15 între localitățile Suseni și Brâncovenești s-a intervenit pentru degajarea a 24 copaci căzuți pe carosabil
  • În Mureș au fost emise vineri seara 4 mesaje de înștiințare a populației prin RO-ALERT pentru avertizările meteo Cod roșu

Sute de copaci și stâlpi au fost îndepărtați de angajații inspectoratelor pentru situații de urgență din județele care s-au aflat vineri seara sub avertizări Cod roșu de averse și vijelii puternice.

Astfel, ISU Mureș a intervenit pentru degajarea unor copaci sau stâlpi căzuți în Târgu Mureș, Reghin, Târnăveni, Lunca Bradului, Bistra Mureșului, Gurghiu, Ibănești Solovăstru, Sântu și Idicel.

De asemenea, pe DN 15 între localitățile Suseni și Brâncovenești s-a intervenit pentru degajarea a 24 copaci căzuți pe carosabil, iar între localitățile Răstolița și Andreneasa au fost degajați alți 16 copaci. Totodată, pe DJ 151, pe raza localității Balda s-a intervenit pentru degajarea unui copac căzut peste o țeavă de gaze naturale.

Recomandări

CONGRESUL DĂ 95 MLD. PENTRU UCRAINA - ISRAEL - TAIWAN
EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
ARTA CERE SACRIFICII
CE MĂNÂNC AZI?

În Mureș au fost emise vineri seara 4 mesaje de înștiințare a populației prin RO-ALERT pentru avertizările meteo Cod roșu.

Și în Argeș, pompierii au intervenit pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil, în urma fenomenelor meteorologice extreme. Au fost 8 astfel de misiuni în care arborii și un conductor de energie electrică puneau probleme în deplasarea vehiculelor și a cetățenilor.

Printre drumurile unde circulația a fost blocată până la îndepărtarea copacilor se numără DN 65 Lunca Corbului, DJ 675 Lunca Corbului și DJ 659A Pârvu Roșu. Solicitările primite pe numărul unic de urgență 112 au venit din zona orașului Costești și a localității Lunca Corbului, unde manifestările vântului au fost mai puternice.

ISU Arad a intervenit, în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, în municipiul Arad pentru degajarea a 26 copaci și a 7 acoperisuri cu 8 autospeciale, 25 de subofițeri și 2 ofițeri, iar angajații de la Drumurile Nationale au intervenit pentru îndepărtarea a 2 copaci pe DN79 Arad-Oradea.

Au mai acționat servicul edilitar din Arad pentru degajarea a 7 copaci, în timp ce serviciile voluntare au intervenit pentru îndepărarea a 27 copaci.

ISU Timiș a avut 14 intervenții, din care 8 pentru îndepărtarea unor copaci, 4 pentru degajarea elementelor de construcții și două pentru îndepărtarea unor stâlpi de curent prăbușiți.