Taifunul Yagi a ucis zeci de persoane în Vietnam, China și Filipine. În Hanoi a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică

Taifunul Yagi, cea mai puternică furtună din Asia din acest an, a fost retrogradat duminică în depresiune tropicală, după ce a făcut ravagii în nordul Vietnamului, în Hainan din China și în Filipine, făcând zeci de victime, potrivit rapoartelor preliminare, scrie CNN.

Agenția meteorologică din Vietnam a retrogradat duminică, dar a avertizat cu privire la riscul continuu de inundații și alunecări de teren pe măsură ce furtuna, cea mai puternică care a lovit țara în ultimele decenii, se deplasează spre vest.

Sâmbătă, Yagi a întrerupt alimentarea cu energie electrică și telecomunicațiile în capitala Vietnamului, Hanoi, provocând inundații extinse, doborând mii de copaci și avariind case.

Guvernul a declarat că furtuna a dus la cel puțin trei decese în Hanoi, un oraș cu 8,5 milioane de locuitori, aceste cifre fiind preliminare. Până în prezent, 14 persoane au murit în Vietnam, potrivit rapoartelor, inclusiv patru în urma unei alunecări de teren în provincia Hoa Binh, la aproximativ 100 de kilometri sud de Hanoi.

Un motociclist în vârstă de 53 de ani a fost ucis după ce un copac a căzut peste el în provincia Hai Duong din nordul țării, a raportat mass-media de stat. Cel puțin un cadavru a fost recuperat din mare în apropierea orașului de coastă Halong, unde o duzină de persoane erau date dispărute pe mare, operațiunile de salvare urmând să înceapă duminică, atunci când condițiile o vor permite.

Yagi a provocat moartea a patru persoane pe insula Hainan din sudul Chinei, potrivit ultimelor informații furnizate de autoritățile locale. Biroul de apărare civilă din Filipine, prima țară lovită de Yagi după ce s-a format săptămâna trecută, a ridicat duminică bilanțul deceselor de la 16 la 20 și a declarat că 22 de persoane sunt încă date dispărute.

Exit mobile version