• Luna trecută a fost cea mai călduroasă lună octombrie înregistrată în Franţa de la debutul măsurătorilor meteorologice, în 1945.
  • Temperatura medie a fost de 17,5 grade Celsius, cu 3,5 grade Celsius peste valorile normale.
  • Potrivit Météo-France, pe fondul schimbărilor climatice, perioadele de căldură neobişnuită de la sfârşitul sau de la începutul anului vor fi din ce în ce mai frecvente.

Luna trecută a fost cea mai călduroasă lună octombrie înregistrată în Franţa de la debutul măsurătorilor meteorologice, în 1945, cu o temperatură medie de 17,5 grade Celsius, cu 3,5 grade Celsius peste valorile normale, a anunţat marţi pe Twitter Météo-France, scrie Le Figaro.

Octombrie 2022 a fost mult mai călduroasă comparativ cu aceeaşi lună din 2001, care deţinea recordul anterior, cu o temperatură medie de 16,3 grade Celsius, cu 2,6 grade Celsius peste valorile normale, a indicat agenţia naţională de meteorologie din Franţa.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Aceasta este a noua lună consecutivă cu o anomalie pozitivă” , respectiv valori de temperatură peste medie, menţionează Météo-France.

Temperaturile au fost deosebit de ridicate pentru acest sezon pe o fâşie extinsă, ce se întinde de la sud-vest la nord-est din Ţara Bascilor până în Alsacia, cuprinzând interiorul Aquitaniei, regiunile Midi-Pyrénées, Limousin, Auvergne, Lyonnais şi o bună parte a Burgundiei, conform unei hărţi a Météo-France.

În ceea ce priveşte precipitaţiile, acestea au fost mai puţin frecvente decât de obicei în cea mai mare parte a teritoriului, cu 58 mm pe lună, în medie, un deficit de 37% comparativ cu valorile normale.

Potrivit Météo-France, pe fondul schimbărilor climatice, perioadele de căldură neobişnuită de la sfârşitul sau de la începutul anului vor fi din ce în ce mai frecvente.

Staţiunile din Europa populare în perioada estivală şi-au extins sezonul după ce căldura neobişnuită a continuat să îi atragă pe turişti pe litoral.