• S-au înregistrat temperaturi cu minus în mai multe regiuni din Franța.
  • Pentru producătorii de vinuri această schimbare climatică este o lovitură.
  • Soiul Chardonnay este cel mai puternic afectat fiind cel mai dezvoltat acum.

Temperaturile scăzute din Franța au afectat grav recoltele deja înmugurite. În unele zone recoltele de struguri au fost afectate într-o proporție de 90%. Iar în Burgundia aproape jumătate din podgorii au fost afectate.

Ce urmări va avea această schimbare bruscă de temperatură?

Producătorii de vin din Franța se așteaptă la pierderi uriașe din cauza acestor schimbări climatice. Soiul Chardonnay spre exemplu, este cel mai dezvoltat în această perioadă. Producătorii de vin spun că este cea mai grea lovitură pentru această industrie din ultimele decenii.

Ce alte recolte au avut de suferit? Au găsit localnicii vreo soluție?


Soluția a fost, așa cum se poate observa focul. Mai mulți producători au făcut câteva focuri din baloți de paie, din loc în loc, pentru a se păstra la nivelul viței o temperatură optimă. Ministrul francez al agriculturii, a declarat că va fi declarată o stare de calamitate agricolă pentru a mobiliza sprijinul financiar pentru fermieri. De asemenea temperaturi cu minus s-au înregistrat și în Toscana și Lazio unde a afectat pomii fructiferi precum caișii, piersicii sau necatrinii.
Și rapița sau sfecla de zahăr au de suferit. În Franța S-au înregistrat -7 grade după zile cu vreme de primăvară. Așadar impactul a fost unul puternic asupra întregului segmen agricol.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS