• Un oraș din Franța a fost lovit o furtună severă cu grindină
  • Autoritățile au raporat că s-a acumulat un strat de 60 de centimetri de grindină
  • Localnicii au curățat străzile cu lopețile

Un oraș din Franța a fost lovit de o furtună cu grindină care a lăsat în urmă grămezi de gheață. Localnicii au curățat străzile cu lopeți, iar autoritățile au intervenit cu pluguri, relatează The Local.

Grindina a lovit marți dimineață orașul Plombières-les-Bains din munții Vosgi. Romain Munier, purtătorul de cuvânt al serviciilor locale de urgență, a declarat presei franceze: „S-a acumulat un strat de până la 60 de centimetri de grindină”, în timp ce pe zone mai largi s-au strâns cantități însemnate de apă.

Localnicii au fost fotografiați în timp ce strângeau cantitățile imense de grindină de pe străzi. Reprezentanții serviciilor de urgență din zonă au declarat că au primit în jur de 56 de apeluri.

Zone mari din Franța se află sub alertă meteo de furtuni până joi, din cauza unei mase de aer rece care traversează țara. Cu toate acestea, în majoritatea zonelor, furtunile se vor limita la ploi abundente și tunete și fulgere.

În Elveția, agenția de știri ATS a raportat căderi de grindină cu dimensiuni de până la șapte centimetri lățime în cantonul Lucerna. În cantonul Fribourg, poliția și pompierii au fost solicitați de 300 de ori, inclusiv pentru a salva o clasă formată din 16 copii și doi adulți prinși în furntuna de grindină. Șase dintre copii și un adult au fost duși la spital.

Cel puțin cinci persoane au fost rănite în cantoanele elvețiene vorbitoare de limbă germană. Un biciclist a fost rănit la cap din cauza grindinii, iar în Germania inundațiile severe au afectat mai multe zone.