- Există o probabilitate de 55% ca un episod La Nina să se dezvolte „în perioada decembrie 2024 – februarie 2025”.
- În buletinul anterior, publicat în septembrie, probabilitatea apariţiei La Nina în perioada decembrie – februarie era estimată la 60%.
- În general, La Nina produce variaţii climatice la scară largă opuse celor asociate cu El Nino.
Fenomenul meteorologic La Nina, caracterizat prin temperaturi mai scăzute, s-ar putea dezvolta în următoarele trei luni, însă va fi „scurt şi de intensitate redusă” şi insuficient pentru a compensa efectele încălzirii globale, a indicat miercuri ONU, scrie Reuters.
Advertisment
Există o probabilitate de 55% ca un episod La Nina să se dezvolte „în perioada decembrie 2024 – februarie 2025”, dar acesta „ar urma să fie scurt şi de intensitate redusă”, potrivit ultimului buletin publicat de Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM).
În buletinul anterior, publicat în septembrie, probabilitatea apariţiei La Nina în perioada decembrie – februarie era estimată la 60%.
Recomandări
„Anul 2024 a început cu El Nino şi este pe cale să devină cel mai cald an înregistrat vreodată”, a declarat secretara generală a OMM, Celeste Saulo, într-un comunicat. În general, La Nina produce variaţii climatice la scară largă opuse celor asociate cu El Nino.
Fenomenul corespunde răcirii la scară largă a apelor de suprafaţă din centrul şi estul Pacificului ecuatorial, asociată cu variaţii ale circulaţiei atmosferice tropicale, explică OMM.
Citește și
- România e în clasamentul QS al sustenabilității în universități. UBB este pe locul 401 internațional și lider pe plan național
- Republica Moldova instituie starea de urgenţă în sectorul energetic pentru o perioadă de 60 de zile de la data de 16 decembrie
- Prințul William dezvăluie că speranțele pentru acest sezon sunt discrete. Ce planuri are familia regală pentru Crăciun
Partenerii noștri