• Un vulcan din Islanda a erupt după aproape 800 de ani
  • Un elicopter a fost trimis să supravegheze zona
  • Nu există riscuri pentru populație

UPDATE – Toate drumurile din jurul vulcanului au fost închise. Locuitorii au fost avertizați să nu se apropie de zonă, deoarece s-ar putea să mai urmeze o erupție. Ei au fost anunțați să fie pregătiți în caz că trebuie să fie evacuați, relatează Severe Weather Europe.

Un vulcan a erupt la sud-vest de capitala Islandei, Reykjavik, la 800 de ani de la ultima erupție. Se spune că fisura vulcanului Fagradalsfjall are aproximativ 500-700 de metri lungime.

Oficiul meteorologic islandez a anunţat că erupţia vulcanului Fagradalsfjall a început vineri seara la ora 20:45 GMT (ora 22.45 ora României – n.r.) şi a fost ulterior confirmată prin intermediul camerelor web şi a imaginilor din satelit.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Un elicopter de pază de coastă a fost trimis să supravegheze zona, dar autorităţile spun că nu există riscuri pentru populaţie.

Un cutremur cu magnitudinea 3,1 a fost înregistrat la 1,2 km de Fagradalsfjall cu doar câteva ore înainte de erupţie.

Islanda a înregistrat peste 40.000 de cutremure în ultimele trei săptămâni.

În 2010, erupţia unui alt vulcan, Eyjafjallajokull, a oprit traficul aerian în toată Europa. Cu toate acestea, erupţia de vineri seara nu este de aşteptată să arunce multă cenuşă sau fum în aer, astfel încât circulaţia zborurilor nu ar trebui să sufere întreruperi.