• Uraganul Ida a devenit o furtună de categoria 4 duminică devreme, intensificându-se rapid până la vânturi de peste 240 kmh, potrivit Centrului Național pentru Uragane, citat de CNN.
  • Uraganul a crescut rapid în intensitate de când a lovit Cuba, vineri, amenințând că va fi un „uragan major extrem de periculos” atunci când va ajunge pe coasta Louisianei, duminică după-amiază.

Zonele exterioare ale furtunii afectează deja sud-estul Louisianei, inclusiv New Orleans. O stație meteo de lângă Southwest Pass, Louisiana, a raportat recent o rafală de vânt de până la 170 kmh, a anunțat National Hurricane Center.

Avertizarea de uragan rămâne în vigoare de la Intracoastal City, Louisiana, până la gura râului Pearl și include Lake Pontchartrain, Lake Maurepas și New Orleans.

Un avertizare de tornadă este în vigoare până la ora 20:00 ET pentru anumite zone din Alabama, Florida, Louisiana și Mississippi, potrivit Storm Prediction Center.

Există, de asemenea, pericol de inundații și furtună în zone de-a lungul coastelor Louisiana, Mississippi și Alabama.

Dacă Ida va ajunge în Louisiana, conform previziunilor, ar fi al patrulea uragan care a lovit statul din august anul trecut și al treilea mare uragan din Louisiana în acest interval de timp.