• Vineri a fost cea mai călduroasă zi a anului în Marea Britanie, pentru a treia zi consecutiv, potrivit BBC.
  • Santon Downham, în Suffolk, a înregistrat vineri după-amiază 32,7C, urmată de Aeroportul Heathrow şi Kew Gardens, care au înregistrat 32,4C.
  • Vremea călduroasă record de vineri a declanşat un val de căldură oficial şi a depăşit maximul de 29,5C înregistrat în ziua precedentă.

Vineri a fost cea mai călduroasă zi a anului în Marea Britanie, pentru a treia zi consecutiv, potrivit BBC. Statutul de caniculă în Marea Britanie a fost atins atunci când Kew Gardens a înregistrat trei zile consecutive cu temperaturi maxime care au atins sau depăşit pragul de caniculă.

Acesta variază în diferite părţi ale ţării, iar pentru Kew este de 28C. Recordul de temperatură se apropie de cea mai călduroasă zi de iunie înregistrată vreodată în Marea Britanie, când mercurul a atins maxime de 35,6C la Southampton Mayflower Park, în iunie 1976.

Precedenta maximă din acest an a fost înregistrată la Northolt, în vestul Londrei.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Met Office a precizat că temperaturile „neobişnuite” pentru luna iunie au fost rezultatul presiunii înalte din jumătatea sudică a Regatului Unit şi a unui curent de aer din sud-vest care a adus căldura în Marea Britanie dinspre Europa.

Temperaturile din Zaragoza, în Spania, au atins 40C

În comparaţie, temperaturile din Zaragoza, în Spania, au atins 40C, în timp ce în Bordeaux, în Franţa, au atins un maxim de 32C.

În Marea Britanie, oamenii s-au adunat pe plaje, în parcuri şi în piscinele în aer liber pentru a profita la maximum de vreme. În Bournemouth, consiliul local a anunţat pe Twitter că toate parcările de pe malul mării erau pline până la ora 11.15.

La Guildford Lido din Surrey, la ora 17:30, aproximativ 3.000 de persoane au trecut pe la piscina în aer liber. În Berkshire, organizatorii de la Royal Ascot au relaxat codul vestimentar pentru spectatorii cursei de cai după ce a avut loc o vizită regală, aici fiind prezenţi ducele şi ducesa de Cambridge.

Oficialii din domeniul sănătăţii au avertizat cu privire la pericolele pe care le prezintă vremea caniculară. O alertă de sănătate de nivel trei privind căldura emisă de guvern rămâne în vigoare pentru Londra, sud-estul şi estul Angliei.

Agostinho Sousa, şeful departamentului de evenimente extreme şi protecţie a sănătăţii din cadrul Agenţiei britanice de securitate sanitară, a declarat: „În timpul perioadelor de vreme călduroasă, este deosebit de important să fie sub control cei care sunt cei mai vulnerabili, cum ar fi persoanele în vârstă şi cei cu afecţiuni cardiace sau pulmonare. Asiguraţi-vă că sunteţi atenţi la semnele de epuizare din cauza căldurii şi urmaţi sfaturile noastre simple de sănătate pentru a învinge căldura”.