• Valul de căldură va aduce 40 de grade la sfârșitul săptămânii.
  • Marea Britanie a bătut recordul de temperatură din toate timpurile, cu 40,3 grade.
  • Luni a fost a 14-a cea mai fierbinte zi înregistrată în Franța.

România se pregătește și ea pentru un val de caniculă precum cel care pârjolește vestul Europei. La sfârșitul săptămânii, temperaturile vor atinge 40 de grade, iar ANM va emite cod roșu sau portocaliu de căldură extremă.

Nu este însă risc să avem incendii de pădure, crede Tanczos Barna. Ministrul Mediului spune că singurul pericol vine din partea oamenilor.

„Avem, din păcate, așa-zisele județe piromane, acolo unde persoane iresponsabile dau foc la vegetația uscată de pe câmp.”, a spus ministrul Mediului. „Sunt județe care sunt campioane la acest lucru.”

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

În Europa de Vest, azi a fost ziua cea mai caldă a anului. Marea Britanie a bătut recordul absolut de căldură, iar în multe localități din Franța au fost temperaturi ca niciodată.

Parisul a avut parte de a treia zi din istorie cu peste 40 de grade, iar suprafețele distruse de vegetație au ajuns la 27.000 de hectare.

O grădină zoologică și-a evacuat aproape toate animalele din calea flăcărilor. Pentru anii viitori, UE își face propria escadrilă de avioane pentru stingerea incendiilor.(VOFULL)

În Austria, din cauze secetei, mii de pești au murit după ce apa în lacuri a scăzut la doar câțiva centimetri. Trei tone de pești au fost salvate de localnici, care i-au mutat în alte iazuri.