• A fost, de asemenea, cea mai caldă în Europa.
  • Până acum, în acest an, temperatura medie globală a fost cu 0,7C peste media pentru perioada 1991-2020.
  • În întreaga lume, valurile de căldură și fenomenele meteorologice extreme au avut un impact.

Vara anului 2024 a fost cea mai caldă înregistrată vreodată pe Pământ, conform Copernicus Climate Change Service, scrie BBC.

A fost, de asemenea, cea mai caldă în Europa, cu 1,54C peste media pe termen lung pentru perioada 1991-2020, depășind recordul anterior din 2022.

August a fost, de asemenea, a 13-a lună dintr-o perioadă de 14 luni în care temperatura medie globală a depășit cu 1,5°C nivelurile preindustriale.

Recomandări

MUSK MIZEAZĂ PE AFD
SOLSTIȚIUL DE IARNĂ
CÂT COSTĂ DISTRACȚIA?
CCR SUB LUPA SUA
SUA UCID LIDERUL ISLAMULUI

În ciuda faptului că Marea Britanie a avut cea mai rece vară din 2015, cea mai mare parte a Europei a înregistrat o vară mai caldă decât media.

Până acum, în acest an, temperatura medie globală a fost cu 0,7C peste media pentru perioada 1991-2020, aceasta fiind cea mai ridicată înregistrată vreodată. Prin urmare, este din ce în ce mai probabil ca 2024 să fie cel mai cald an înregistrat la nivel global, potrivit Copernicus, extern, serviciul UE pentru climă.

Abia anul trecut temperaturile medii globale au atins un nivel record. În întreaga lume, valurile de căldură și fenomenele meteorologice extreme au avut un impact. Directorul adjunct al Copernicus, Samantha Burgess, a declarat: „Evenimentele extreme legate de temperatură observate în această vară vor deveni din ce în ce mai intense”.

În întreaga Europă, au fost depășite recorduri de temperatură pe parcursul verii. În Austria a fost cea mai caldă lună din istorie. Spania a avut cea mai caldă lună august înregistrată vreodată, Finlanda a avut cea mai caldă lună august, iar Elveția a avut a doua cea mai caldă lună august.

Citește și