• Inundațiile devastatoare au persistat și în această dimineață în statul american Kentucky.
  • Vineri, bilanțul inundațiilor din estul statului Kentucky a crescut la 15 morți, a anunțat guvernatorul Andy Beshear.
  • Avertizările de inundații au rămas în vigoare pe tot parcursul zilei pentru jumătatea estică a statului, precum și pentru nord-estul statului Tennessee și vestul Virginiei de Vest, unde se așteaptă ca mai multe precipitații să crească debitul apei, care a depășit deja cu mult stadiul de inundație, a precizat Serviciul Național de Meteorologie (NWS).

Inundațiile devastatoare au persistat și în această dimineață în statul american Kentucky. Străzi și case se scufundă sub apă în estul statului, după ploile torenţiale nocturne. 20 de persoane au fost date dispărute în comitatul Perry.

Vineri, bilanțul inundațiilor din estul statului Kentucky a crescut la 15 morți, a anunțat guvernatorul Andy Beshear, citat de Reuters.

„Am pierdut cel puțin 15 locuitori din Kentucky, deși acest număr va crește, probabil mai mult decât dublu”, a declarat Beshear într-o înregistrare video pe Twitter, precizând că 23.000 de locuințe și întreprinderi au rămas fără curent electric.

Recomandări

CE FACEM CU POLUAREA?
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Această operațiune este în curs de desfășurare. Suntem încă în modul de căutare și salvare”, a mai precizat acesta.

Avertizările de inundații au rămas în vigoare pe tot parcursul zilei pentru jumătatea estică a statului, precum și pentru nord-estul statului Tennessee și vestul Virginiei de Vest, unde se așteaptă ca mai multe precipitații să crească debitul apei, care a depășit deja cu mult stadiul de inundație, a precizat Serviciul Național de Meteorologie (NWS), citat de aceeași sursă.

Râurile din întreaga regiune sunt așteptate să crească vineri și pe tot parcursul weekendului, în timp ce riscul unor inundații mai periculoase a rămas posibil din nou pe parcursul zilei, a precizat NWS.

Președintele SUA, Joe Biden, a aprobat starea de urgență pentru statul Kentucky după inundațiile devastatoare din partea de est a statului, reiterată de guvernatorul Andy Beshear.

Stare de acum: