• La nivel de țară, temperatura maximă ajunge la 10 grade Celsius, temperatura minimă pe la aproximativ -9 / -10.
  • În Capitală, vremea se menține astăzi ca și zilele trecute.

La nivel de țară, temperatura maximă ajunge la 10 grade Celsius, temperatura minimă pe la aproximativ -9 / -10.  La nivelul întregii țări ne putem aștepta la condiții locale de ceață ce pot influența considerabil temperaturile pe durate scurte de timp cu tendință de scădere. Temperatura resimțită va fi cu 2-3 grade mai mică decât temperatura din termometre în special în a doua parte a zilei.

În Capitală, vremea se menține astăzi ca și zilele trecute. Ne așteptăm la a treia zi consecutivă cu ceață spre sfârșitul zilei, lucru care poate scădea temperaturile din termometre până la -3 grade Celsius în jurul orelor 20-23. Pe timp de zi soarele este prezent pe cer, dar care nu este foarte puternic, motiv pentru care temperatura aerului nu va depăsi 5 grade Celsius.

În Nordul țării se simt primele efecte ale valului rece de aer venit din spre cercul polar. În Crișana și Maramureș avem șanse destul de ridicate să întâmpinăm ploi care ulterior s-ar putea transforma în polei din cauza temperaturilor foarte joase. Tot aici avem și șanse minime de a vedea primii fulgi chiar și la câmpie. Temperaturile din această zonă vor fi cuprinse între -3 și 4 grade Celsius.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?

În Banat temperaturile sunt puțin mai ridicate. Chiar dacă local se vor întâlni câteva ploi de scurtă durată, pe durata zilei temperaturile pot ajunge până la 8 grade Celsius și foarte greu să scadă sub 0.

Oltenia este zona unde avem cele mai multe vești bune. Temperaturile sunt cuprinse între -2 și 10 grade Celsius. La Craiova avem maxima zilei la nivel de țară, 10 grade la jumătatea zilei. Cerul va fi parțial noros, cu momente egale de cer acoperit și de cer senin (din 9,10 ore de lumină, soarele va fi pe cer în proporții egale cu durata în care acesta este acoperit de nori).

Ceața persistă în Dobrogea și în Muntenia

Moldova continuă în același ritm ca până azi, cu mici excepții. Temperaturile vor scădea în anumite perioade ale zilei până la -5 grade (ex: orașul Vaslui) iar cea mai mare temperatură resimțită va fi în Botoșani (aproximativ 7/8 grade Celsius).

Dobrogea și Muntenia sunt încă o zi acoperite de ceață. În a doua parte a zilei ne putem aștepta la ceață deasă care poate reduce vizibilitatea până la 25-50 de M, în special în afara localităților. Din punct de vedere al temperaturilor acestea se mențin, în special în Dobrogea unde înregistrăm a doua cea mai ridicată temperatură a zilei, la Constanța: 8 grade Celsius.