• În săptămâna 12-19 decembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice şi local în cele sudice, estice şi centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.
  • În săptămâna 19-26 decembrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile centrale, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.
  • În săptămâna 02-09 ianuarie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice.

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că în următoarele patru săptămâni, în România, vor alterna perioadele cu temperaturi scăzute şi cu unele peste mediile normale în timpul iernii. De asemenea, este posibil să apară precipitaţii în mai multe zone ale ţării.

În săptămâna 12-19 decembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice şi local în cele sudice, estice şi centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice şi local în cele sudice şi centrale, dar şi deficitar, local, în nord-estul ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 19-26 decembrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile centrale, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
TAYLOR SWIFT, ÎN SLUJBA DOMNULUI
SCARLET JOHANSSON CRITICĂ OPENAI
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT

În săptămâna 26 decembrie- 02 ianuarie, temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales la munte. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va avea o tendinţă uşor deficitară în toate regiunile.

În săptămâna 02-09 ianuarie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele intracarpatice. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.