• Vor fi averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului în Maramureș, Crișana, Banat și Transilvania.
  • Codul galben este valabil de duminică, la ora 10.00, până luni, la ora 6.00 în România.
  • Vremea va fi călduroasă în București, cu o temperatură maximă în jurul a 33 de grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că vremea se schimbă în aproximativ jumătate de țară. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică în România.

Codul galben este valabil de duminică, la ora 10.00, până luni, la ora 6.00. În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în extindere treptată dinspre nord-vestul teritoriului.

Vor fi averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului (în general cu rafale de 55…70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și al Munteniei.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.Astfel de fenomene se vor semnala local pe parcursul nopții de duminică spre luni și luni și în regiunile sudice.

În București va fi cald ziua

Administrația Națională de Meteorologie a realizat o prognoză specială pentru București valabilă până luni dimineață. Astfel, dacă pe parcursul zilei va fi cald, la noapte este posibil să apară averse.

Meteorologii anunță că vremea va fi călduroasă, cu o temperatură maximă în jurul a 33 de grade. Cerul va fi mai mult senin ziua. Totuși, pe parcursul nopții se va înnora treptat și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Prognoza este valabilă de duminică, la ora 10.00, până luni, la ora 6.00.

Citește și: