• Vântul va avea intensificări la munte, unde vitezele vor depăşi 80…90 km/h
  • emperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17 și 25 de grade Celsius, iar cele minime între 5 grade Celsius în depresiuni și 14…15 grade Celsius pe litoral
  • În Capitală, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta îndeosebi în a doua parte a zilei

Cum va fi vremea în România

Vremea se va răci în cea mai mare parte a țării, iar instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și se va manifesta prin înnorări și perioade cu averse torențiale și frecvente descărcări electrice, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Astfel de fenomene se vor semnala pe parcursul zilei în Moldova, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Oltenia, precum și în zonele de munte și pe arii mai restrânse în rest, iar noaptea în restrângere ca arie îndeosebi în jumătatea estică a teritoriului, arată prognoza meteo.

Conform ANM , în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și, izolat, 35 l/mp, iar pe arii restrânse, îndeosebi în sud și sud-est va cădea grindină.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Vântul va avea intensificări la munte, unde vitezele vor depăşi 80…90 km/h, cu precădere pe crestele Carpaţilor Meridionali, dar temporar şi în celelalte zone, local cu rafale în general de 50…60 km/h, în sud-vest dar și asociate ploilor, când foarte probabil se vor semnala și vijelii, conform meteorologilor.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 17 și 25 de grade Celsius, iar cele minime între 5 grade Celsius în depresiuni și 14…15 grade Celsius pe litoral, anunță prognoza ANM.

Cum va fi vremea în București

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta îndeosebi în a doua parte a zilei prin înnorări și perioade în care se vor semnala averse, frecvente descărcări electrice și posibil grindină, anunță meteorologii.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 10…20 l/mp, confomr ANM.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, în special asociate averselor, când vor fi posibile și vijelii. Temperatura maximă, ușor mai scăzută decât în ziua precedentă va fi de 23…24 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 12 grade Celsius, prognozează meteorologii.