• Vremea se răcorește în Transilvania, dar în sud maximele continuă să urce spre 37°C.
  • În capitală sunt așteptate ploi de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică.
  • Săptămâna viitoare aduce temperaturi normale pentru iulie, dar și ploi torențiale.

Meteorologii au restrâns azi codurile de căldură extremă, iar de mâine te bucuri de puțină răcoare prin Transilvania și la munte. Prin sud, canicula se potolește cu greu, iar ploile de vară vor completa tabloul finalului de săptămână.

Temperaturile scad și în ținuturile vestice, dar vremea rămâne foarte caldă: avem caniculă și disconfort termic ridicat în aproape toată provincia și în jur de 36 de grade în Banat. O să plouă, dar pe suprafețe ceva mai mici.

Cel mai cald o să fie, însă, în sudul țării. Canicula persistă în toată provincia, iar în Lunca Dunării maximele ajung din nou la 42 de grade. Indicele temperatură-umiditate depășește pragul critic și aerul devine irespirabil. Instabilitatea crește și pe-aici și apar averse însoțite de fenomene meteo severe.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În București, temperaturile scad ușor, însă nu scăpăm de caniculă. La amiază se vor înregistra 37-38 de grade și stresul termic va fi foarte ridicat. Spre seară se adună norii și sunt posibile averse cu descărcări electrice și intensificări de vânt.

Citește și