• Ploile de vară continuă azi în Moldova și Dobrogea. În capitală ar putea să plouă trecător.
  • Spania, Portugalia și Italia se află sub avertizări de caniculă, iar în vestul Europei persistă vremea rece.
  • În sudul Moldovei și nordul Munteniei, temperaturile vor urca la 30 de grade Celsius.

Vremea este capricioasă astăzi, dar veștile pentru sfârșitul de săptămâna sunt mai bune. Dacă nu ți-ai făcut planuri, poți să dai o fugă la munte, iar dacă pleci către Spania, Italia sau Portugalia, te poți aștepta la amiezi cu aproape 40 de grade.

România va trece azi prin mai mult condiții meteo. Avem temperaturi în creștere și instabilitate atmosferică în anumite zone. Temperaturile maxime vor oscila între 22 și 32 de grade Celsius. Cele mai ridicate valori vor fi înregistrate în Oltenia.

În sudul Moldovei și nordul Munteniei, temperaturile vor urca la 30 de grade Celsius. Spre seară, în zonele mai înalte, se așteaptă ploi rapide și zgomotoase, ceea ce indică o instabilitate atmosferică moderată.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

În nordul Transilvaniei și Maramureș, vremea va fi plăcută cu temperaturi în creștere ușoară. După-amiaza, izolat, ar putea apărea câțiva stropi de ploaie. În restul Transilvaniei, instabilitatea atmosferică va fi mai pronunțată după-amiaza, cu ploi zgomotoase și descărcări electrice, posibilitatea de grindină și cantități mari de apă într-un timp scurt.

Citește și