• Angela Merkel e considerată cel mai de succes politician în viață
  • Angela Merkel conduce Germania de 16 ani, din postura de cancelar
  • Regina Elisabeta e cel mai longeviv monarh din lume
  • Kamala Harris e prima femeie aleasă vicepreședinte al SUA
  • Ursula von der Leyen e prima femeie ajunsă în fruntea Comisiei Europene
  • Ursula von der Leyen a absolvit Medicina și e mamă a șapte copii
  • Christine Lagarde e pe locul 2 în topul celor mai puternice femei

În zilele noastre, femeile sunt la putere. Și arată că știu să conducă bine. Țări cu zeci de milioane de oameni, Comisia Europeană, Banca Centrală sau Fondul Monetar Internațional.

Cea mai influentă femeie din lume. Liderul de facto al Uniunii Europene. Conducătorul lumii libere. Cel mai de succes politician în viață. Sunt una și aceeași persoană – Angela Merkel, prima femeie cancelar din istoria Germaniei. E de 16 ani în fruntea unei țări cu 83 de milioane de locuitori. E șefă peste cea mai puternică econonomie a Europei, dar a refuzat privilegiile rezervate demnitarilor: locuiește cu chirie într-un apartament absolut normal din Berlin. Iar de 8 Martie, Angela Merkel a avut un mesaj pentru femei și bărbați deopotrivă.

„E inacceptabil ca femeile să susțină în mare măsură societatea, dar în același timp să nu fie implicate în mod egal în deciziile politice, economice și sociale importante”, a declarat Angela Merkel.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Regina Elisabeta e conduce Marea Britanie de aproape șapte decenii. A bătut deja multe recorduri. Cea mai lungă domnie, 69 de ani, și cel mai longeviv monarh britanic. Și totuși, sprijinul pentru monarhie și popularitatea Reginei Elizabeth au rămas permanent la un nivel ridicat. A colaborat cu 14 prim-miniștri. Primul a fost Winston Churchill, actualul e… Boris Johnon.

Kamala Harris a făcut istorie în momentul în care a devenit vicepreședinte al Statelor Unite. E prima femeie în această funcție, care n-a mai fost ocupată până acum de un afro-american sau asiatic.

Kamala a țintit inițial candidatura pentru funcția de președinte al Americii, dar n-a avut suficientă susținere în Partidul Democrat. Are însă toate șansele să fie numărul 1 pe buletinul de vot în 2024.

Ursula von der Leyen e prima femeie devenită președinte al Comisiei Europene. A absolvit Facultatea de Medicină și s-a specializat în sănătatea femeilor. E mamă a șapte copii. Revista Time a inclus-o în 2020 în topul celor mai influenți oameni.

După ce a fost director al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde e acum șefa Băncii Centrale Europene. În ultimii doi ani, Forbes a pus-o pe locul doi pe Lista celor mai puternice 100 de femei din lume.

Tot o femeie a preluat conducerea FMI. Kristalina Georgieva, din Bulgaria, e succesoarea Christinei Lagarde. Ea a fost și numărul 2 în Comisia Europeană, în mandatul lui Jean-Claude Juncker. A fost desemnată Europeanul Anului și Comisarul European al Anului. Și ea e în Top 100 Cei mai influenți oameni din 2020.