Care sunt avantajele platformelor de online dating. Explicația unui psihoterapeut

  • Restricțiile au împins către online oamenii aflați în căutarea partenerilor
  • Dacă în urmă cu câțiva ani erau un subiect tabu, acum aplicațiile sunt o normalitate
  • Psihoterapeutul Irina Doiciu îți prezintă avantajele platformelor online

În viața ta, totul s-a mutat online: școală, muncă, ba chiar și sentimente. Cum îți găsești un partener în mediul informatic? Iată tehnicile de căutare și virușii de evitat! Reîndrăgostește-te dintr-un click.

Dacă te-a prins pandemia singur, șansele să-ți găsești jumătatea au scăzut drastic. Barurile s-au închis, la o petrecere n-ai mai fost de mult și nici măcar pe stradă nu ai mai văzut fețe interesante.

Am stat ascunși după măști. Și în spatele ecranelor. Așa că ți-a mai rămas o singură soluție: să-ți cauți jumătatea online.

Psihoterapeut: „Este bine să iei în calcul poze cât mai realiste”

„Este bine să iei în calcul niște poze cât mai realiste pentru că până la urmă cu tine se va întâlni persoana aia și, dacă merge mai departe sau nu, nu ține de niște poze.

Recomand să se întâlnească cât mai repede, cât de safe consideră ei că se pot întâlni, astfel încât să-ți dai seama cât mai repede dacă ai chimie sau nu cu persoana respectivă”, a explicat Irina Doiciu, psihoterapeut.

Și uite-așa, ai renunțat la flerul mimico-gestual și te-ai apucat de scris texte care să dea pe spate interlocutorul.

Utilizator de aplicații de dating: „Am avut întâlniri reușite, dar nu am ieșit cu oricine”

Radu Sava are 29 de ani, este fotograf și de 4 ani locuiește în București. Tot de atunci, în telefonul lui găsești și aplicațiile de dating. Nu și-a găsit încă jumătatea, dar cu o urmă de speranță tot a rămas.

„Preponderent am avut întâlniri reușite, dar nu am ieșit la întâlnire chiar cu oricine. Nu cunoșteam acum pe cineva și peste o oră ieșeam la cafea. Mie nu mi-e rușine să recunosc că am folosit o aplicație de dating pentru că m-am mutat într-un oraș mare unde nu știam pe nimeni”, a spus Radu Sava.

Dar poate tu ești ceva mai norocos decât Radu. Și dacă cei din jur te critică sau chicotesc pe margine ideii că ți-ai găsit jumătatea online, n-au decât. Ești liber să te îndrăgostești în ce fel vrei tu.

„În momentul în care găsești pe cineva cu care chiar rezonezi, cu care poți să discuți și poți să duci subiectele mai departe și îți poți da seama că puteți împreună să dezvoltați ceva fain, poți să lași și partea asta mai superficială deoparte și să iasă o relație din ceva ce poate într-un club n-ar fi ieșit pentru că la prima vedere poate nu v-ați fi îndrăgostit unul de altul”, a mai spus Irina Doiciu.