• Liviu Rebreanu nu doar că a fost unul dintre cei mai mari scriitori români, dar a trăit o poveste de dragoste ca în cărți cu Fanny Rebreanu
  • Prințul Știrbei a fost marea iubire a Reginei Maria
  • Povestea de dragoste dintre Elizabeth Taylor și Richard Burton a rămas una dintre cele mai frumoase și mai efervescente de la Hollywood

„Dragul meu” a fost dintotdeauna. Așternute pe hârtie, sentimentele au străbătut pâcla grea a timpului. Sute de mii de foi și litri de cerneală s-au scurs pe scrisorile actorilor, prozatorilor sau regilor și reginelor.

Liviu Rebreanu și Fanny Rebreanu

Liviu Rebreanu nu doar că a fost unul dintre cei mai mari scriitori români, dar a trăit o poveste de dragoste, cum numai în cărți vezi. Atât de mult a iubit-o pe Fanny Rădulescu încât, înainte de căsătorie, i-a recunoscut fetița altui bărbat. Dragostea lui nu a rămas fără răspuns. Pentru Fanny, el era „Dumnezeu”.

„Zile şi nopţi, luni şi ani, mi-am împletit iubirea în sufletul tău, alături de acest „Ion“. Aş vrea să-ţi sărut mâna, care ani întregi, fără preget, în mijocul bucuriilor şi al grijilor, a aştenut pe hârtie, la comanda geniului tău, slovă lângă slovă, ca să-mi dăruieşti mie neasemuitul tău „Ion“. Sunt mândră! Tu eşti acela care ai trezit în mine viaţă nouă. Sunt însetată să citesc tot ce-mi dai. Sunt ca pământul scorojit, care primeşte ploaia sorbind-o cu toată lăcomia fierbinţelii lui. Tu eşti Dumnezeul meu.“ – Fanny Rebreanu către Liviu Rebreanu.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Maria, Regina României, și Barbu Știrbei

Maria nu a fost doar regina României, ci a fost și regina inimii lui Barbu Știrbei. Măritată cu regele Ferdinand, Maria și-a împărțit sufletul mai multor amanți. Dar Prințul Știrbei a fost marea ei iubire. Presa de la acea vremea a scris că tatăl ultimilor doi copii ai Mariei, Ileana și Mircea, ar fi fost Barbu, nu regele.

„Atât de multe nespuse, care mi-ar lumina atât de mult sufletul să le spun: tot dorul meu, toată tristeţea mea, toate amintirile dragi care îmi inundă din nou sufletul… Pădurile de şofran galben, mirosul stejarilor când călătoream prin aceleaşi păduri la începutul verii şi oh! atât de multe, multe lucruri care s-au dus… Să te binecuvînteze Dumnezeu şi să te aibă în pază.” – Maria, Regina României, către Barbu Știrbei.

Elizabeth Taylor și Richard Burton

S-au iubit, s-au căsătorit, au divorțat. S-ar recăsătorit și au divorțat din nou. Povestea de dragoste dintre Elizabeth Taylor și Richard Burton a rămas una dintre cele mai frumoase și mai efervescente de la Hollywood. S-au cunoscut pe platourile de filmare de la „Cleopatra”, în 1963, de atunci restul e istorie.

„Dragul meu și (încă) soțul meu…aș vrea să îți pot spune despre dragostea pe care ți-o port, despre teama mea, despre plăcerea mea, despre cea mai pură plăcere sălbatică a mea (cu tine), despre gelozia, mândria, mânia mea fața de tine. Dar cel mai mult, despre dragostea mea pentru tine și despre porțiile mici de iubire pe care mi le oferi. Aș vrea să îți pot scrie despre asta, dar nu pot. Oricum, te doresc cu pasiune, a ta (încă) soție.” – Elizabeth Taylor către Richard Burton