• Florin Buhuceanu şi Victor Ciobotaru sunt împreună de mai bine de 6 ani.
  • Cei doi au înaintat către CEDO o solicitare pentru reglementarea parteneriatului civil în România.
  • Victor Ciobotaru, membru asociația ACCEPT: „Dragostea, iubirea, are puterea să schimbe legile!”
  • Stelian Tofană, prof. universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj/preot: „Lumea LGBT este o parte a societății. Această lume nu trebuie să fie aruncată la marginea ei doar pentru că are o altă concepție”

Ți s-a spus că dragostea nu ține cont de nimic. Că nu poți să dictezi inimii ce să simtă. Și așa e! Dragostea nu ține cont de vârstă, nici de statutul social și nici de sex. Florin Buhuceanu şi Victor Ciobotaru sunt împreună de mai bine de 6 ani. Își doresc lucruri simple. Cum ar fi să se țină de mână pe stradă. Și mai vor ca relația lor să fie recunoscută legal. Pentru asta, au înaintat către CEDO o solicitare pentru reglementarea parteneriatului civil în România.

Florin Buhuceanu, membru asociația ACCEPT: „Vrem să fim tratați ca orice altă familie, să avem acces la exact aceleași beneficii pe care celelalte familii le au.”

Victor Ciobotaru, membru asociația ACCEPT: „Situații în care să ne simțim răniți, ofensați, doar pentru faptul că ceilalți nu înțeleg că suntem un cuplu, au fost nenumărate”

Victor este absolvent al Institutului Teologic Adventist. Uite ce spune el despre credință și relgie.

Victor Ciobotaru, membru asociația ACCEPT: „Mă autodefinesc ca fiind o persoană gay creștină. Îmi asum identitatea asta. Cred că e necesar, mai ales într-o societate în care discursul predominant este acela în care pune identitățile LGBT în opoziție cu identitățile spirituale sau religioase. E dureros că biserica alege să excludă oamenii care sunt printre cei mai marginalizați în societate.”


Am vorbit despre relațiile între persoanele de același sex și cu părintele Stelian Tofană.

Stelian Tofană, profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj/preot: „A făcut Dumnezeu pe om după chipul său. După chipul lui l-a făcut bărbat și femeie. Dumnezeu îi binecuvîntează și le spune: „Fi-ți rodnici și vă-nmulțiți și umpleți pământul și-l stăpâniți!”

Părintele are și un mesaj încurajator pentru cei care se luptă cu propriile lor instincte.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC


Stelian Tofană, profesor universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj/preot: „Lumea LGBT este o parte a societății. Și această lume nu trebuie să fie aruncată la marginea ei doar pentru că are o altă concepție vizavi de orientarea sexuală. Nu vreau să mă transform într-un apărător al acestei lumi, vreau ca reflecția noastră să capete mai multă logică.”

Victor Ciobotaru, membru asociația ACCEPT: „Dragostea, iubirea, are puterea să schimbe legile!”


.