• Felix Aftene s-a îndrăgostit de pictură din copilărie
  • Lucrările lui sunt un jurnal al sufletului prin care retrăiește emoții și momente
  • Rebeca, fiica lui de 8 ani este la fel de îndrăgostită de artă

Felix Aftene este pictor și a înțeles asta. Pune pe pânză cele mai adânci emoții.

Le iubește de cum mângâie albul infinit de pe șevalet cu prima pensulă și până când își duce opera la bun sfârșit. Pleacă din atelier și, când se întoarce, se reîndrăgostește.

Mai ales de ultimele lucrări mă despart foarte greu. În diverse perioade ai o lucrare care e ca o locomotivă. E ca şi ultimul copil pe care îl iubeşti foarte mult şi vrei să-l ţii lângă tine să-l mai vezi. Să-l adori, să ţi-l însuşeşti. Cu fiecare lucrare mai urci o treaptă.”, spune Felix Afene, pictor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Atunci când viața are alte planuri cu tine

Să ajungi să iubești ceva atât de mult încât nu doar că flacăra nu se stinge, ci vâlvătaia arde mereu tot mai puternic, nu e de domeniul banalului. Felix are acum 49 de ani, dar pictează de când era de-o șchioapă.

Ai lui îl vedeau medic. Însă inima lui de copil bătea mai tare cu gândul la pensulă și culori. Iar asta a contat mai mult decât rațiunea părinților, care știau că se câștigă mai bine cu bisturiul și penseta. Anii au trecut, stilul lui s-a desăvârșit, iar acum face povești din imagini. Întâi le filmează. Alege cadrele care îl inspiră și le trece în altă lume, cu penelul și paleta de culori.

Discursul pe care îl trec prin partea video, foto şi ulterior pictură mă încarcă şi mă motivează să-mi duc ciclul la final. Doar aşa te poţi motiva. Când spun motivare, spun iubire. Poate fi un jurnal al sufletului. Îmi aduc aminte de trăirile pe care le-am avut atunci, îmi aduc aminte de spaţiu, de miros.”, s spus acesta.

A transmis mai departe iubirea pentru artă

Iubirea pentru artă îi e atât de puternică încât a insuflat-o și fetei sale de opt ani, Rebeca. E atât de fascinată de lucrările tatălui său, încât vrea să îi calce pe urme. Primul ei gând – să își facă vlog cu lecții de desen.

Eu mă exprim prin desene. După cum mă simt, aşa desenez. Am multe idei diferite şi pe toate le desenez.”, a spus Rebeca Aftene.