• Fondatorul Apple, Steve Jobs, ar fi împlinit pe 24 februarie vârsta de 66 de ani.
  • În prima parte a vieții, Jobs a avut relații dificile cu prima iubită și cu fiica lor.
  • Al treilea român de la Google, Cristian Frâncu, e sigur că fără iubire nu poți reuși

Zburătorul. Făt Frumos. Dragobetele. Cel care îți apare și în vis, mai ceva ca în realitate. Crezi că există o versiune modernă a acestui ideal masculin? Există. Îți vorbesc despre lider. În familie, în echipă, în comunitate. Dragobetele nu se poate baza doar pe el pentru inspirație. Are nevoie de aripi ca să zboare. Sau de persoana care îl cunoaște cel mai bine, care îl scoate din zona de confort.

Înstrăinarea de fiica lui l-a ajutat pe Steve Jobs să transforme Apple într-un gigant. Dar succesul a venit cu un mare preț.

Talentul la programare l-a făcut pe Cristian Frâncu să fie al 155-lea angajat din istoria Google. Și să se întoarcă la prima iubire, predatul. Dragii de ei.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Astăzi pe 24 februarie, Steve Jobs ar fi împlinit 66 de ani. Geniul de marketing din spatele Apple nu era născut în ziua care trebuia. Iubirea nu îi era la îndemână. Nici pentru fiica lui, Lisa. Jobs a negat ani de zile că este tatăl ei, deși a numit al treilea computer creat de companie Apple Lisa. Fiica lui a scris și o carte despre dificila relație. Iar filmul cu Ashton Kutcher din 2013 arată o parte din viața zbuciumată a lui Jobs.

Acolo poate că a greșit Jobs în prima parte a vieții. Nu și-a ținut aproape persoanele cele mai importante. Orice om puternic are nevoie de ele. Este părerea și lui Cristian Frâncu, profesor de informatică, care a lucrat la Google când gigantul de acum era doar un startup.

A fost angajatul cu numărul 155 și a petrecut 6 ani la companie. Când a plecat erau deja câțiva mii de angajați iar Google cumpăra YouTube cu 1.65 miliarde de dolari.

Cristian Frâncu, programator și profesor: Nu numai că era un startup, dar eu nici nu auzisem măcar de ei. A fost un interviu dur. Toți mă întrebau când m-am întors, am luat avionul înapoi: „Cum e, te-au primit? Nu știu, zic. Nu știu, sincer”. Mi-au pus numai întrebări dure, a fost foarte greu, numai întrebări dure. Am înțeles ulterior de ce. Erau oameni de calitate care construiau ceva ce nu mai exista. Imaginați-vă acum un internet fără Google. Asta era pe atunci.

Ajuns acolo și-a asigurat viitorul financiar. Acum s-a întors la prima dragoste, predatul.

Cristian Frâncu, programator și profesor: Am fost un norocos. Toată viața mea am avut cu cine să mă sfătuiesc. Eu sunt un tocilar prin definiție. Noi nu suntem foarte sociali. Deci e cu atât mai greu pentru noi. Marea majoritate nu pot supraviețui fără sentimental, fără iubire. E nevoie de ea pentru o viață echilibrată. Suntem oameni, iubim, nu? Dacă nu iubești, nu ai cum să fii o persoană bună la suflet, eu nu cred asta.