• Soția lui Laurențiu a fost lovită de un șofer beat pe trecerea de pietoni.
  • Iulia a pierdut sarcina și a rămas imobilizată la pat.
  • De șase ani, Laurențiu trăiește cu speranța că soția sa se va face bine.
  • În ciuda tratamentelor din România, Israel și Thailanda, Iulia nu și-a revenit.

Sentimentul suprem apare atunci când iubirea de sine este pusă-n umbră de lumina iubirii și dăruirii totale pentru celălalt.

Laurențiu este paramedic SMURD în județul Brașov. La opt luni de la nuntă, un șofer beat i-a smuls din mână soția însărcinată, pe trecerea de pietoni.
Se întâmpla acum șase ani. De ani întregi, Iulia nu i-a mai zis un cuvânt.
Știe doar din privire că, undeva acolo, încă mai e ea. Și, cu toate astea, nu s-a gândit nicio secundă să o părăsească. Pentru că iubirea înseamnă inclusiv sacrificiu.

Laurențiu Ganea: „Imediat m-am dus lângă soţie am acordat primul ajutor că asta este meseria mea de bază.”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Pe bebeluş îl simţeai?, întreabă reporterul. Da, răspunde Laurențiu.

„El începuse să se mişte, era mai agitat. Mi-am dat seamă că este ceva în neregulă şi cu copilul. Mi-a venit un echipaj de ambulanță SAJ care au fost total depăşiţi. Se scotea copilul şi poate altfel discutam acum, cu un copil treceam mai uşor peste această problemă cu Iulia”, a continuat Laurențiu.

Iulia era însărcinată în opt luni. Medicii au scos copilul prin cezariană, dar băiatul nu a supraviețuit. O primă lovitură care l-a îngenuncheat pe Laurențiu. Doar speranța că soția lui va trăi l-a făcut să meargă mai departe. A strâns din dinți și a așteptat lângă patul ei, zi de zi, să își revină.
Fiecare respirație, fiecare mișcare cât de mică îl țineau cu sufletul la gură. Când și-a revenit cât de cât, a fost mutată de la ATI, într-o rezervă. Acolo a făcut stop cardiorespirator.

Laurențiu Ganea: „Acea canulă prin care respira s-a înfundat cu un cheag de sânge şi nu a mai putut să respire. Nu a fost supravegheată. Îmi doream foarte mult, am sperat, primii trei ani de zile am sperat că îşi va reveni. Au trecut 6 ani de zile, dar progresele sunt insesizabile.”


Au urmat campanii de strângere de fonduri. Laurențiu a dus-o în spitale din toată ţara. Opt luni a stat cu ea în Israel unde parcă-parcă lucrurile se mișcau spre bine. Dar banii s-au terminat. 1000 de euro costa o zi de spitalizare. Avea nevoie de trei ani pentru o recuperare vizibilă. A încercat şi în Thailanda o lună. S-a agățat de orice vorbă de bine sau de un zâmbet al unui medic, în colțul gurii. S-a agățat de divinitate, s-a agățat de forța interioară a Iuliei.