• Românca Renee Perle, primul fotomodel din istorie
  • Alice Cocea, una dintre cele mai cunoscute actriţe din perioada interbelică
  • Catrinel Menghia, unul dintre cele mai cunoscute modele din România
  • Mădălina Ghenea e pe culmile succesului în Italia

Româncele au frumuseţea-n genă. Primul fotomodel din istorie a fost o femeie din Iaşi. Şi acum româncele sunt iubite de bliţul fotografilor de peste tot din lume.

Renee Perle, primul fotomodel din istorie, a cunoscut succesul la Paris. Fotograful său a imortalizat-o în peste 300 de poze. „Am lucrat cu multe femei superbe. Pe lângă ea, toate celelalte păreau niște simple țărănci…”, spunea artistul.

Alice Cocea a fost una dintre cele mai cunoscute actriţe românce din perioada interbelică. Apreciată pentru talentul şi frumuseţea ei, dar criticată pentru frivolitate, blonda a frânt multe inimi. Trei bărbaţi s-au sinucis din dragoste pentru „femeia fatală” sau „femeia vampă”, aşa cum i se zicea în epocă.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Catrinel Menghia este unul dintre cele mai cunoscute modele din România. Ea a ajuns să-și facă drum în lumea modei internaționale de la o vârstă frageda. La 16 ani a fost descoperita de o agenţie de modele din afară. Apoi, a defilat pentru case de moda de la Milano și a pozat pentru reviste celebre.

Mădălina Ghenea e pe culmile succesului în Italia. A devenit celebră pentru frumusețe, dar și pentru idilele pe care le-a avut cu actori celebri precum Leonardo Di Caprio, Gerard Butler, Michael Fassbender, Adrien Brody. Tabloidele comentează aparițiile ei la diferite evenimente, iar fotografii sunt mereu pe urmele ei.

„Trebuie să ne gândim că peste poporul român au trecut foarte multe popare migratoare și schimbul acesta de genă a fost extrem de variabil și asta dă de fapt frumusețe”, explică medicul genetician Andreea Cătană.