• Vlad Pop, un tânăr din Cluj-Napoca, își dedică timpul liber copiilor bolnavi de cancer.
  • Vlad aleargă la cel mai dur ultramaraton ca să adune fonduri pentru copii bolnavi.
  • Vlad se deghizează în clovn și îi distrează pe copiii internați la Oncologie.

Dragobetele din ziua de astăzi este Superman-ul care îndreaptă destine. La Cluj-Napoca, Vlad Pop, un tânăr de 35 de ani care nu este încă tată, dedică reflexul patern de ocrotitor copiilor bolnavi de cancer.

Cred că forța mi-o găsesc de la copii, din tabăra Magic Camp. Acolo am învățat că e o binecuvântare să fiu sănătos, să am o familie, să pot să iubesc, să pot să alerg”, a declarat Vlad Pop.

Vlad aleargă la cel mai dur maraton din lume, de aproape 200 de kilometri, în zona polară, ca să adune bani pentru ei, îmbracă haine de clovn pentru a le aduce un zâmbet și le pregătește pachete cu mâncare sau medicamente.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Pediatrul Mihai Gafencu, tată pentru aproape 100 de copii abandonaţi

Pediatrul Mihai Gafencu, de la Timișoara, ține să contrazică această idee. De peste 30 de ani își împarte inima între familie, pacienți și copiii fără noroc. Imediat după Revoluţia anti-comunistă din 1989, când orfelinatele erau pline, a intrat într-o asociație care îi ajuta. A devenit tată pentru aproape 100 de copii abandonaţi.

Stăteam alături de copiii ăia, ne jucam cu ei, îi hrăneam, îi înfăşam… Scutecele pe vremea aceea erau din bumbac. Vorbesc de anii 94-95, 93 de fapt am început. Şi am înfăşat tare mulţi copii, în anii ăia”, a mărturisit Mihai Gafencu, preşedintele „Salvaţi Copiii” Timiș.

Iar răsplata este de o frumusețe rară. Un bebeluș abandonat de părinți și ținut în brațe de doctorul Gafencu i-a făcut o surpriză enormă în mijlocul unui congres pe teme medicale.