• La Revoluția din 1989 au fost 5.255 de victime: 1.166 de morți și 4.089 de răniți
  • Constantin Duma este fotograful Revoluției de la Timișoara
  • În decembrie 1989 avea 38 de ani și era angajat al Inspectoratului Școlar

Costi Duma este unul dintre fotografii Revoluției de la Timișoara.

Costi Duma, fotograf: „Am făcut o imagine în fața tancurilor, cu Opera. Aici erau parcate trei tancuri. Asta e imaginea cu tancul flancat în partea stângă. Acum, avem aici un fast food care ne onorează cu mâncare bună.”

Acum este relaxat. Dar, în urmă cu 31 de ani a învățat ce înseamnă frica. Se temea pentru viața lui, dar și pentru a familiei.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Costi Duma, fotograf: „Fotografiam din hanorac. Scoteam aparatul, făceam două poze, repede și îl băgam înapoi. Mergeam acasă și ascundeam filmele, pentru că te așteptai oricând la repercusiuni.”

Și tot așa, zi de zi, o lua de la capăt. Nu s-a lăsat învins de frică, deși a imortalizat momente cumplite și le-a și trăit la intensitate maximă

Costi Duma, fotograf: „Magazinul de acolo ardea, aici a venit o mașină de pompieri, pe care oamenii au atacat-o. Aici erau oameni, militari, în ținută militară, ca și cum ar fi militari în termen, cu pistol mitralieră.”

A făcut mii de poze care să ne aducă aminte de prețul plătit atunci, de sacrificiile celor cărora astăzi, le datorăm libertatea.