• Primul care a vorbit despre „terorişti” în 1989 a fost chiar Nicolae Ceauşescu.
  • Au fost suspectate de terorism 1425 de persoane, dar niciuna nu a fost pusă sub acuzare.
  • Bănuiți au fost 820 militari, 580 civili şi 25 cetăţeni străini. Toți au fost eliberați.

Dr. Nicolae Constantinescu: „Gloanțele pătrate fac niște leziuni ieșite din comun. Sfârtecă”

Dr. Nicolae Constantinescu: „Cu ce armă poți să împuști noaptea, la fix. E drept, cu niște arme care aveau infraroșu, că altfel nu aveai cum să vezi treaba asta. Avea armata arme cu infraroșu, am scos din bolnavi că știi că există și gloanțe care au trecut prin corp și care au rămas în corp.

Nu au avut decât orificiu de intrare. Și pe care le-am recuperat și am avut gloanțe cu cap pătrat. Știi că orice glonț are capul rotunjit. E, astea pătrate fac niște leziuni ieșite din comun fiindcă au o pâlnie. Așa face glonțul, o pâlnie înăuntru când sfârtecă, mult mai mare decât glonțul obișnuit”.

Nicolae Constantinescu spune cât de suspectă a fost grija cu care autoritățile au făcut să dispară probe.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Dr. Nicolae Constantinescu: „Gloanțele alea 42. A venit un tip pe la sfârșitul lui Decembrie. S-a recomandat că îl cheamă colonelul Ghircoiaș. A zis că e ceva șef criminalistic în Consiliul Securității Statului și că are nevoie de toate corpurile delicte și a luat toate gloanțele. Ca să aflu că acest Ghircoiaș a asistat și transportul celor 42 de persoane de la Timişoara și arderea lor la București”.

Ce a aflat despre fereastra de la care a văzut că se trage asupra trecătorilor

Foto: Aleph News

Dr. Nicolae Constantinescu: „Tot ce spun, spun ca un spectator în timpul în care nu operam și mă uitam și știu că am vazut pe 22 sau pe 23. L-am văzut la etajul patru, deasupra Luceafărului o fereastră cu stol de unde se trăgea. Și le-am spus procurorilor și au zis: <<Venim la spital la dumneavostră să ne arăți locul>>.

După care ei s-au întors la mine. Aia era casa conspirativă a securității. Deci oamenii mi-au spus asta, procurorii militari, și eu sunt un singur om. Sunt lucruri pe care le-am trăit și le-am vazut eu.

Deci cum s-a pierdut revoluția, asta este o întrebare pe care ați putea să mi-o puneți: cum s-a pierdut revoluția, că ea în mod clar și în mod cert a început ca revoluție”.