• Americanii au ieșit în stradă pentru a participa la March for our lives.
  • Doar în 2022 aproape 300 de oameni și-au pierdut viața în atacuri în masă.
  • Se estimează că în SUA sunt 120 de arme la 100 de persoane.

Zeci de mii de americani au ieșit pe străzile din Washington, New York sau Dallas pentru a participa la mitingul March for our lives. Protestul a fost inițiat de supraviețuitorii tragediei de la liceul Marjory
Stoneman Douglas din Parkland, Florida, din 2018. Ei vor un regim de control mai puternic pentru cei care cumpără arme de foc.

,,Violența cu armele este o problemă americană și de prea mult timp ea nu este luată în seamă. Viețile celor negri, maro și săraci. Nedreptățile pe care le vedem zilnic sunt ignorate flagrant de cei de pe Capitol Hill. Strigătele copiilor națiuniii pot fi auzite în întreaga lume, iar voi alegeți să închideți ochii și să surziți la viețile pe care le iau” , spune Trevon Bosley protestatar.

,,Vorbesc în calitate de primar, de mamă și vorbesc pentru milioane de americani și primari ai Americii care cer ca Congresul să-și facă treaba. Și treaba lui este să ne protejeze, să ne protejeze copiii de violența cu armele” spune Muriel Bower.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În 2022, au fost 254 de atacuri în masă rezultate cu 299 de morți

Oamenii prezenți la marș au cerut acțiuni urgente pentru a opri împușcăturile în masă, inclusiv creșterea
vârstei federale de deținere de arme la 21 de ani. Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, îți spune mai multe despre această problemă.

Purtătoarea de cuvânt a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a afirmat că ea și colegii săi sunt gata să ia în calcul o eventuală lege, a armelor de foc din SUA.

Camera Reprezentanților a admis deja o lege a ,,Steagului roșu”, care oferă posibilitatea familiilor, poliției, și altor persoane, de a cere unei instanțe federale să ordone retragerea armelor de foc de la persoanele care prezintă un risc extrem de a se răni pe ele însele sau pe alții.

,,Suntem foarte mulțumiți de progresul care a fost făcut în plenul Camerei și suntem nerăbdători, și ne rugăm, pentru ceea ce Senatul, într-un mod bipartizan, pentru o legislație care poate trece de Senat, care poate face o diferență pentru a salva viețile unor copii” , spune Nancy Pelosi, purtătoare de cuvânt a Camerei Reprezentanților.