• Mihnea Pârvu era soldat pe 21 decembrie 1989 și a primit ordin să care morții de la Sala Dalles.
  • Mihnea Pârvu: „Pe moment n-am avut niciun șoc. M-a apucat mult mai târziu, prin martie”.
  • Noaptea a lăsat în urmă 49 de demonstranţi morţi, 463 răniţi şi 698 arestaţi.

Mihnea Pârvu, soldat în termen pe 21 decembrie 1989, a mărturisit cum s-a simțit atunci când a văzut primii morți ai revoluției.

Mihnea Pârvu: „Pe moment n-am avut niciun șoc. M-a apucat mult mai târziu, prin martie”

Mihnea Pârvu, soldat în termen pe 21 decembrie 1989: „Era un bărbat cu fața în jos și când l-am ridicat i s-a arcuit coloana nefiresc. Am văzut o gaură de glonț”
Foto: Aleph News

Mihnea Pârvu: „Și eu cu acelasi Vochin Alexandru. Ne-a luat ăla, ne-a trecut strada. Peste drum erau morții de la Dalles. S-au vehiculat mai multe cifre de câți au fost acolo, 7 morți, 8 morți. Și a zis Mihai Stănescu, scrie în cartea lui 8 pare-mi-se.

Eu i-am încărcat în dubă. Au fost 13. Printre care și o femeie, o fată, de fapt. Două chestii m-au… pe moment, n-am avut niciun fel de șoc psihic. M-a apucat treaba mult mai târziu, prin martie.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Am avut un flashback: eu îi luam de picioare și Mache de subsuori și era o dubă. Un bărbat care era acolo era cu fața în jos. Și când l-am ridicat i s-a arcuit coloana vertebrală. Se vedea că are coloana ruptă. Adică s-a arcuit nefiresc. Și în spinare am văzut o gaură de glonț. Ăla era glonț de pistol”.