• Pe 26 decembrie FSN adoptă primele legi post-comuniste
  • Este anulată legea nr 29 din 1977 care a impus folosirea apelativului „tovarăș”
  • Un miting anticomunist anunțat în Piața Palatului e prezentat ca provocare teroristă
  • Petre Roman era numit primul șef de guvern de după Revoluție

Îl știi din primele momente ale Revoluției care au ajuns la televizor. Când este vorba despre memorie, Mircea Dinescu îți arată ce vede că a rămas.

Mircea Dinescu: „Tinerii au creierul șters față de revoluție și de comunism, habar nu au ce a fost aia. (…) Ar trebui făcute niște cărți de istorie normale de fapt istoria recentă să fie repusă la locul ei în cărțile de istorie, pe urmă e greu să le mai injectezi lor ideea cu comunismul. Mai ales că ei au auzit de la părinți că se trăia bine erau congelatoarele pline se supraviețuia în mod. E greu să le injectezi istorie în venele lor.”

„Ei se simt bine în societatea de consum își găsesc mai repede locuri de muncă în străinătate, marile trusturi occidentale îi angajează pe ăștia care sunt bine școliți și la bănci și în marile lor întreprinderi, unele de știința și de… Și atunci tineretul, știi că a spus un bătrân, Domnule era bine pe vremea aceea?  Da domnule era. De ce?”

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

„Eram tineri domnule, dansam, nu ne interesa, așa și ei lor li-se pare că, capitalismul asta e frumos și nu își încarcă ei memoria cu ce au trăit bunicii lor. Mai aud din când în când că avut fost la pușcărie. Dar în general este un refuz al trecutului recent al României.”