Pe 26 decembrie 1989 s-a anulat obligativitatea folosirii apelativului „tovarăș”. Mărturiile lui Radu Silaghi

  • Pe 26 decembrie 1989 s-a anulat obligativitatea folosirii apelativului „tovarăș”
  • Un miting anticomunist anunțat în Piața Palatului e prezentat ca provocare teroristă
  • Sunt anulate titlurile acordate lui Nicolae Ceauşescu de-a lungul timpului

Știi că pe 26 decembrie 1989, era clar că perioada comunistă s-a încheiat în România. Radu Silaghi îți spune ce ar trebui să ții minte din acel moment.

Radu Silaghi: „Că libertatea nu este de vânzare. Dreptul la o viață decentă, demnă, nu este de dat pentru nimic în lume. Mă uităm acum recent la unii din clasa politică, recent, juma’ de an – un an, comparau 10 august de anul trecut cu revoluția română care aia e revoluție adevărată. Nu se compară deloc.”

Ai de ce să te gândești de ce este greu să compari răsturnarea comunismului din decembrie 1989 cu orice alt protest din ultimii ani.

Radu Silaghi: „Avem toate mijloacele de a ne apăra libertatea în toate felurile posibile. Atâta timp cât avem libertatea presei, atâta timp cât avem libertatea de mișcare, atâta timp cât avem o bază în această țară, în această națiune mică, cu demnitatea ei mică acolo…”

„Foarte puțină demnitate mai există în România, este adevărat. Nu trebuie să renunțăm la ceea ce s-a câștigat în revoluție. Că dacă ceva îmi spune că o manifestare din 10 august, sau un miting al unui partid politic este mai important că revoluția, e o blasfemie totală la adresa națiunii române și a celor care au murit, și a celor care au fost acolo.”