• Pe 21 decembrie 1989 protestele încep și în București
  • La București se aude lozinca „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara’
  • Răzvan Theodorescu: Am știut că epoca lui Ceaușescu s-a încheiat
  • Medicii se temeau pentru viețile manifestanților

Pe 21 decembrie 1989 protestele anticomuniste au început și la București. Istoricul Răzvan Theodorescu a fost printre manifestanți și a încercat să înțeleagă ce se întâmplă.

Am auzit împușcăturile, am auzit împușcăturile. Pot să spun ca istoric, sigur, că mi-am dat seama că epoca lui Ceaușescu s-a încheiat. În noaptea de 21 spre 22 decembrie, fiind la un moment dat spre 1.00, 2.00 dimineața, în zona pieții dinspre Colțea, dinspre strada Colței, când s-au pus și jeturi de apă pe noi, m-am întâlnit cu un coleg, istoric, cu Florin Constantiniu, regretatul meu coleg și mare istoric. Și ne-am spus unul altuia: S-a terminat. Era noaptea de 21. În momentul ăla știam că s-a terminat”, a spus Răzvan Theodorescu.

Pentru protestatari curajul a fost mai puternic decât gândul că ar putea fi răniți sau uciși. Mai tare s-au temut pentru ei medicii.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC

Gândindu-mă la ce li se va putea întâmpla acelor oameni mi s-au taiat picioarele. Între timp se strângeau trupe și trupe si militie dar nu astia au fost singurii care au tras, au fost foarte multi oameni in civil, infiltrati printre manifestanți”, își amintește Nicolae Florin Contantinescu.

„În căutarea revoluției pierdute” e filmul pe care Aleph News ți-l aduce în episoade zilnice, până pe 26 decembrie, când o să-l poți vedea integral.