• Sienna și Sierra Bernal, ambele de 23 de ani, din Texas, SUA, au șocat medicii când una dintre ele s-a născut cu nanism primordial.
  • Datorită acestui diagnostic, ele au câștigat un record mondial Guinness World Record.
  • Datorită acestui diagnostic, surorile identice dețin titlul de record pentru cea mai rară formă de gemeni discordanți.

O femeie născută cu o afecțiune atât de rară a obținut un record mondial Guinness World Record împreună cu sora ei geamănă identică. Surorile gemene Sienna și Sierra Bernal, ambele în vârstă de 23 de ani, din Texas, SUA, i-au șocat pe medici când doar Sienna s-a născut cu nanism primordial, ceea ce este practic nemaiauzit.

Datorită acestui diagnostic, surorile identice dețin titlul de record pentru cea mai rară formă de gemeni discordanți. Expresia „discordanță de creștere gemelară” se referă la o diferență mare de mărime sau greutate între cei doi fetuși dintr-o sarcină gemelară. Greutatea estimată a fetusului gemelar mai mic trebuie să fie sub percentila 10 pentru a fi clasificată drept discordanță de creștere.

Sierra cântărește 7 kg și are 1,70 m, în timp ce Sienna cântărește 3,5 kg și măsoară 1,30 m. Cu o diferență de înălțime de peste un metru și o diferență de greutate de 3,5 kg, discordanța dintre surori este evidentă. Singurele gemene identice cunoscute cu această discrepanță sunt Sienna și Sierra, ceea ce face din Sienna prima geamănă care s-a născut cu nanism primordial.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Dar dacă le întrebi pe gemene, de cele mai multe ori nu se consideră deloc diferite. De fapt, singurul moment în care li se amintește că există o diferență în primul rând este atunci când primesc priviri curioase din partea străinilor.

„Uneori, când ieșim în public, oamenii vor crede că ea este mama mea și nu geamana mea, pentru că sunt foarte scundă”, a declarat Sienna pentru Guinness World Records.

„Când mergem în baruri, oamenii cred că am opt ani, deși am 23 de ani. Este foarte amuzant”.

Mama lor, Chrissy Bernal, a fost anunțată că va avea gemeni cu doar șase săptămâni înainte ca aceștia să se nască. „Ei (medicii) au spus: „Deci, vei avea gemeni, dar trebuie să treci repede peste asta, pentru că trebuie să vorbim despre bebelușul B”, a spus Chrissy.

„Așa că a trebuit să asimilez foarte repede această informație și apoi să trec direct la faptul că ea (Sienna) este atât de mică”. Dezvoltarea Siennei a fost cu peste șase săptămâni în urma surorii sale la naștere.

Chrissy a explicat că absența unei părți din creierul Siennei în timpul dezvoltării și faptul că era vizibil mai mică decât „geamana A” i-a făcut pe medici să conștientizeze că Sienna avea sindromul Dandy-Walker chiar înainte de a se naște. La acea vreme, nanismul nu era o posibilitate, deoarece Sienna era încă proporțională.

De fapt, Chrissy susține că a fost o adevărată bătălie pentru a afla ce formă de nanism are Sienna. Abia la vârsta de aproximativ șase ani au descoperit că are nanism, când cei doi au decis să viziteze un genetician din Belgia. Aceștia au confirmat că are nanism primordial, care este o formă de nanism care are ca rezultat o dimensiune corporală mai mică și alte anomalii de creștere.

În lume există mai puțin de 200 de persoane diagnosticate cu nanism primordial, iar tipul exact de nanism de care suferă Sienna este necunoscut. Chrissy se referă la fiicele sale ca fiind „gemene monozigote” în loc de „identice”, deoarece consideră că acest termen este înșelător, deoarece gemenii identici nu seamănă întotdeauna unul cu celălalt.

Gemenii monozigoți rezultă din fertilizarea unui singur ovul, care apoi se împarte în două. Diagnosticele Siennei sunt considerate mutații, deoarece genele ei au suferit mutații după divizarea ovulului. Ea își dedică timpul pentru a îmbunătăți viețile altor persoane născute cu nanism, iar familia lucrează împreună ca avocați ai Mișcării pentru acces egal la toalete pentru cei mici.