• Peste jumătate dintre pacienții Covid rămân cu o oboseală post-virală
  • Studiul arată că starea de oboseală persistă timp de 10 săptămâni
  • Studiul a fost realizat de Trinity College din Dublin

Singura loterie la care vrei să pierzi este cea a sechelelor lăsate de Covid. Pentru că urmele infecției pot să rămână chiar mai bine de două luni.

1 din 2 oameni care a fost infectat cu SARS-COv-2 acuză stări de oboseală și la 10 săptămâni după vindecare. O spune un studiu realizat de Trinity College din Dublin.

52,3% dintre participanții la studiu au resimțit o stare de oboseală cel puțin 6 săptămâni. Doar 42,2% dintre pacienți au declarat că se simt perfect sănătoși.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Ana Maria Dobrotă este medic infecționist și spune că cele mai frecvente sechele pe care le-a observat la pacienții ei au fost oboseala și tusea.

Ana Maria Dobrotă, medic infecționist: „În funcție de forma de boală, într-adevăr organismul își revine mai greu sau mai ușor. Și în această perioadă apare acea astenie fizică importantă, poate neuropatii periferice, nevrite, dificultăți în a respira, mai ales în cadrul efortului. Dacă la nivelul țesuturilor afectate de virus, rămâne o inflamație prelungită pot fi explicate simptomele. De obicei se întâmplă lucrul ăsta în infecții virale, inflamația este cea care de fapt duce la apariția simptomelor. Sunt modificările care rămân în țesut până când acesta își revine complet.”